Evenimentul Zilei > Politica > S-a întors roata. PSD cere explicații de la PNL, așa cum o făceau liberalii când erau în opoziție
S-a întors roata. PSD cere explicații de la PNL, așa cum o făceau liberalii când erau în opoziție

S-a întors roata. PSD cere explicații de la PNL, așa cum o făceau liberalii când erau în opoziție

Sociali-democrații sunt din ce în ce mai vocali cu privire la măsurile luate de guvernul PNL în timpul stării de urgență. Sunt, mai ales, cu ochii pe achiziții. Dacă vor apărea și anchete DNA, chiar putem să spunem că s-a întors roata.

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost deja anunțat public că, miercurea viitoare, va fi invitat în Parlament pentru a da explicații la Comisia de apărare cu privire la măsurile de protejare a populației în contextul pandemiei. Anunțul a fost făcut de Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, în cursul zilei de luni, 27 aprilie.Acesta a explicat că este nevoie ca Marcel Vela să ofere explicații privind modificarea Ordonanței militare, în baza căreia mai mulți muncitori români au putut pleca la cules de sparanghel în Germania. Probabil că se vor pune întrebări și despre noua înțelegere cu guvernul austriac, pentru a trimite românce cu un tren special, ca să îngrijească de bătrânii din această țară. Și pentru transportul acestor angajate sezoniere va trebui să fie modificată o ordonanță militară.

Simonis a atenționat și că, după ce va înceta starea de urgență, PSD va iniția formarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice toate achizițiile făcute de Guvern în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus.

”Vom trimite către organele abilitate toate sesizările făcute, pentru că nu vom permite sub nicio formă ca în timp ce românii sunt în dificultăți economice serioase, în timp ce mor din cauza acestui blestemat de virus, unii să se înfrupte și să fure din banii românilor. Prin urmare, vom demara și vom fi extrem de eficienţi și agresivi cu privire la audierile din această comisie, imediat ce starea de urgență se va încheia”, a spus Alfred Simonis la Radio România Actualități.