S-a îndrăgostit de FIICA paznicului ÎNCHISORII. De ce a fost omorât VALENTIN? / VIDEO

S-a îndrăgostit de FIICA paznicului ÎNCHISORII. De ce a fost omorât VALENTIN? / VIDEO

Istoria Sfântului Valentin, patronul îndrăgostiţilor, sărbătorit pe 14 februarie se pierde în istoria Imperiului Roman. O legendă spune că Valentin a fost un preot care slujea prin secolul al IIl-lea în Roma.

Când împăratul Claudius al II-lea a hotărât că bărbaţii necăsătoriţi erau soldaţi mai buni decât cei cu neveste şi familii, a scos în afara legii căsătoria pentru cei tineri. El a vrut să facă din bărbaţii necăsătoriţi o “pepinieră” de potenţiali soldaţi. Bătuţi şi torturaţi Valentin, dându-şi seama de nedreptatea decretului emis, l-a infruntat pe Claudius, continuând să oficieze căsătorii în secret pentru tinerii îndrăgostiţi. Când fapta lui a fost descoperită, împăratul l-a condamnat la moarte. În zilele noastre, Biserica Catolică recunoaşte cel puţin trei sfinţi diferiţi, care se numesc Valentin sau Valentinus şi care cu toţii au fost martirizaţi.

Alte tradiţii spun că Valentin ar fi fost omorât pentru încercarea de a-i fi ajutat pe creştini să scape din închisorile romane, unde erau bătuţi şi torturaţi. Potrivit altei legende, Valentin este cel care a trimis prima felicitare (“valentină”).

În timp ce se afla în inchisoare, s-a îndrăgostit de fiica paznicului închisorii, şi înainte de a muri, a scris o scrisoare pe care a semnat-o "de la al tău Valentin", expresie care se foloseşte şi astăzi. De aici a apărut "tradiţia" de a trimite în ziua de 14 februarie scrisori parfumate, desenate cu flori, inimioare şi amoraşi, cu cererea “Be my Valentine!”.

Ne puteți urmări și pe Google News

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum a eșuat Traian Băsescu în încercarea de a redeveni Președintele României
  • Un psihiatru acuză: medicul Beliș minte în cazul morții Aurei Ion: ”O palmă dată mișelește propriei profesii”
  • Durul penal al României, Sorin Ovidiu Vîntu, a ajuns doar „o jigodie” pentru „boxerul” Rudel
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Sora Aurei Ion este REVOLTATĂ: Să arătăm românilor ce se întâmplă!
  • Cele mai PENIBILE şi AMUZANTE poze de Sfântul Valentin. Cupluri în ipostaze de tot râsul| GALERIE FOTO
  • „Nici o MUIERE nu a scăpat NEATINSĂ de aici”. Locul unde ROMÂNII se APRIND şi fac DRAGOSTE până mai pot şi mai pot / GALERIE FOTOşi VIDEO

<iframe src="//www.youtube.com/embed/IVjwKnPRpMk" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>