S-a împuşcat în cap în timp ce vorbea cu iubita

S-a împuşcat în cap în timp ce vorbea cu iubita

UN JANDARM ŞI-A PUS CAPĂT ZILELOR LA TRIBUNAL.

Un jandarm s-a împuşcat în cap, cu arma din dotare, în sediul Tribunalului Bucureşti, în timp ce vorbea la telefon cu viitoarea lui soţie. Atât criminaliştii care au deschis o investigaţie în acest caz încă de vineri-noaptea - când militarul a ales să-şi pună capăt zilelor, la serviciu -, cât şi colegii acestuia nu au găsit încă un motiv serios care ar fi putut sta la baza gestului extrem al acestuia.

Potrivit primelor investigaţii, deşi a trecut cu brio testele psihologice, sergentul-major Ionuţ Ştefănescu, în vârstă de 26 de ani, ar fi fost, în mod inexplicabil, serios afectat de o serie de probleme minore apărute în relaţia sa cu viitoarea soţie, Raluca, pe care o cunoştea de aproape şase ani.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei Ştefănescu, ultimele cuvinte pe care tânărul militar i le-ar fi adresat iubitei sale ar fi fost: „Mă împuşc!“. Tânăra, care a suferit un şoc emoţional, se află acum în spital şi nu a putut răspunde întrebărilor anchetatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fără suspiciuni“ - verdictul psihologului

Angajat al Jandarmeriei încă din 2005, Ionuţ Ştefănescu era considerat de şefii săi drept un tânăr-model: nu fuma, nu bea, nu întârzia la serviciu şi primise doar calificative de „foarte bine“.

În plus, sergentul-major nu i-a trezit niciodată suspiciuni psihologului din unitate, evaluările anuale arătând că acesta era perfect sănătos. „Testele de acest gen, mai ales cele pentru cadrele militare, sunt extrem de dificile şi nu le prea poţi «păcăli». Probabil, problemele sentimentale ale lui Ionuţ au luat amploare în ultima perioadă“, a precizat unul dintre colegii acestuia.

De altfel, toţi apropiaţii militarului îl descriu drept o persoană extrem de săritoare, sociabilă şi veselă. „În plus, din câte ştim noi, el şi Raluca trăiau o frumoasă poveste de dragoste. E drept că au fost despărţiţi vreo trei luni, iar Ionuţ i-a spus fetei că, în cazul în care nu-l primeşte înapoi lângă ea, viaţa lui nu ar mai avea sens. S-au împăcat şi locuiau împreună la părinţii fetei“, povestesc prieteni ai tânărului. OPINIA SPECIALISTULUI

Trecea printr-o criză existenţială

Deşi a fost testat de specialişti, anul trecut, jandarmul Ionuţ Ştefă- nescu trecea, probabil, acum, printr-o criză existenţială, iar singura soluţie pe care a ales-o a fost să-şi pună capăt zilelor. „Testele psihologice la care sunt supuşi jandarmii pot fi comparate cu o poză în care este surprins un moment din dezvoltarea psihică a unui om, dar pentru a depista tulbură ri grave, la nivelul psihicului, este nevoie de un întreg film, de consultări periodice şi discuţii mult mai aprofundate“, a explicat psihologul Augustin Cambosie.