Evenimentul Zilei > Politica > S-a făcut și Zorro și tot a pierdut șefia Camerei
S-a făcut și Zorro și tot a pierdut șefia Camerei

S-a făcut și Zorro și tot a pierdut șefia Camerei

Pesediștii au găsit soluția pentru a-l da jos pe Valeriu Zgonea, care se lipise de scaunul de președinte al Camerei Deputaților, deși fusese exclus din PSD.

Bogdan Niculescu Duvăz a anunțat, ieri, că Statutul parlamentarilor permite revocarea automată a lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei. Prin urmare, nu mai e nevoie de modificarea Regulamentului. Birourile Permanente urmează să ia act de faptul că Zgonea nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anunţată în plen, fără vot. „La articolul 32, alineatul 3, figurează în mod clar, la retragerea sprijinului politic pierderea automată a postului pe care l-a obţinut prin sprijin politic”, a declarat Duvăz. Tot ieri, Zgonea a publicat pe Facebook o fotografie editată în care acesta apare cu masca lui Zorro. „E important să facem în viaţă ce considerăm necesar pentru victoria binelui, deci…. reforma rezistă! Cele bune, al vostru, Valeriu Z”, a scris Zgonea.

Dragnea a comentat cu ironie postarea fostului său coleg de partid. „Nu prea sunt multe de spus. (…) A fost Mihai Viteazul, acum a evoluat la Zorro. Se pare că trecând prin antilope (…) el a fost tot timpul într-un bal mascat şi nu am ştiut noi şi probabil că nici nu am ştiut mereu ce se ascunde în spatele măştii”, a spus preşedintele PSD.