Tânăra brunetă, despre care sursele sud-coreene susţin că se numeşte Hyon Song-wol şi a făcut  parte până nu demult din fomaţia Bochonbo Electronic Music Band, foarte populară în rândul nord-coreenilor. Apariţiile sale în public s-au întrerupt brusc anul trecut, exact în perioada în care Kim Jong un a preluat puterea la Phenian, în urma decesului tatălui său, Kim Jong il.
Se pare că relaţia celor doi ar fi început în urmă cu 10 ani, când kim Jong un s-a întors de la studii, din Elveţia,  însă după un timp tânărul ar fi primit ordin de la tatăl său să rupă relaţia cu Hyon. Cântăreaţa s-a căsătorit mai apoi cu un ofiţer din armata nord-coreeană şi au avut un copil.
Revenirea sa pe scenă a avut loc în luna martie a acestui an, când Hyon a cântat la un eveniment, la Phenian, unde a participat şi Kim Jong un.
„Cei doi se cunosc încă din adolescenţă, iar zvonul despre relaţia lor a circulat intens printre elita politică de la Phenian”, a precizat o sursă din serviciile de informaţii de la Seul pentru ziarul JoongAng, scrie „The Telegraph”.

După apariţia în public a celor doi, au apărut tot felul de speculaţii privind identitatea misterioasei brunete. Printre acestea s-a numărat şi teoria că aceasta ar fi Kim Yeo-jong, sora mai mică a liderului comunist, care ar fi fost prezentată presei nord-coreene drept confidenta tânărului Kim.