Sediul Consulatului Onorific al Mexicului din Timișoara se află pe strada Paciurea nr. 5 la etajul 3, în spatele Prefecturii Timiș. Consulul onorific al Mexicului în Timișoara, dr. Adrian Bădescu, are circumscripție consulară în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți, cu un mandat de patru ani.

“Consulatul a fost deschis, luni, dar este funcționabil de o lună, de când lucrăm cu domnul doctor Adrian Bădescu. Împreună am colaborat și pentru organizarea forumului economic. De acum încolo activitatea va fi mult mai intensă și mai largă și ne vom axa cu mai mare atenție pentru a îmbunătăți relațiile economice cu oamenii de afaceri din Timiș și din zona Banatului”,  a spus Excelența Sale Arturo Trejo, ambasadorul Mexicului în România.  “Deschiderea consulatului înseamnă îmbunătățirea relațiilor dintre bănățeni și mexicani, inseamnă relații mai apropiate dintre România și Mexic. Este o punte peste ocean, nu doar în domeniul economic, dar și cultural, educativ și în zona universitară. Vom fi foarte încântați să plantăm copacul Mexicului, aici, în Timișoara, cum este tradiția. Vis-à-vis de legenda urbană, vreau să amintesc că vestitul Johnny Weissmuller, alias Tarzan, este născut în Timișoara, în cartierul Freidorf și este înmormântat în Acapulco în Mexic unde și-a trăit ultimii ani din viață”, a declarat dr. Bădescu.  
Consulul onorific, dr. Bădescu acționar și manager al Clinicilor Medici's din Timișoara și președinte pentur anul 2017 – 2018 al Clubului Rotary Timișoara.