Vineri, 28 iunie, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Teleorman a hotărât în cadrul ședinței extraordinare o măsură radicală. Aproximativ 600 de porci din raza comunei Pietroșani, din Teleorman vor fi sacrificați și neutralizați, ca urmare a confirmării virusului pestei porcine africane.

Evoluția peste porcine tinde să ia amploare. În comuna Pietroşani au fost confirmate opt focare de pestă porcină africană, toate în gospodăriile populaţiei. În aceste condiții, se impune eliminarea tuturor suinelor de pe raza comunei, a precizat directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Iulian Ianculescu.

Proprietarii, despăgubiți

În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate de virusul pestei porcine africane, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, CLCB Teleorman aprobând, în şedinţa de vineri, suma de 10 lei pe kilogram.

Potrivit DSVA Teleorman, orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale.