Evenimentul Zilei > Sport > S-a ales praful de visul unei nopți de vară. Generația care uimea România riscă să se piardă în anonimat
S-a ales praful de visul unei nopți de vară. Generația care uimea România riscă să se piardă în anonimat

S-a ales praful de visul unei nopți de vară. Generația care uimea România riscă să se piardă în anonimat

Fotbaliștii naționalei de tineret, care impresionau la Europeanul din vara anului trecut, trec prin perioade mizerabile la echipele de club.

Naționala de tineret a României a reușit o performanță uriașă în vara anului trecut: calificarea în semifinalele Campionatului European din 2019 găzduit de Italia și San Marino. Prestațiile micilor „tricolori” au creat o stare de spirit nemaivăzută în rândul suporterilor români, în ultimii ani. Dezamăgiți de naționala mare, iubitorii fotbalului s-au dezmorțit emoțional și au trăit intens meciurile turneului final. Perspectivele arătau excelent și timp de două luni s-a discutat despre diverse variante de transfer pentru fotbaliștii lui Mirel Rădoi.

Totul s-a dovedit a fi un balon de săpun și după mai bine de o jumătate de an, situația pe care o au jucătorii la echipele de club este jalnică. În topul dezamăgirilor îl găsim pe Ianis Hagi, fotbalist care s-a remarcat la Euro. Transferat la Genk, într-un campionat despre care mulți fani au spus că este sub nivelul mijlocașului, Ianis n-a reușit să se impună printre titulari. Este rezervă constant și nu l-a convins nici pe antrenorul Felice Mazzu, nici pe Hannes Wolf, cel care i-a luat locul belgianului.

George Pușcaș, omul care a uimit prin efortul depus în avanposturile naționalei, a ajuns doar în liga a II-a engleză, la Reading. A alternat câteva evoluții bune – un hattrick în 5 minute – cu unele lipsite de strălucire. Nu pare momentan pregătit să facă pasul la un nivel superior. La fel ca și Ianis Hagi, Pușcaș a fost promovat la naționala mare.

Radu nu mai e titular la Genoa

Ionuț Radu, portarul ale cărui discursuri din vestiar au devenit virale, are mari probleme la Genoa. Și-a pierdut postul de titular și pare greu să mai revină în prima echipă a „Grifonului”. Are ghinionul de-a evolua la o echipă cu mari probleme în Serie A, iar o revenire la Inter Milano, formație la care a fost legitimat, pare imposibilă.

Cristi Manea, jucătorul care a asigurat banda dreaptă la European, a ajuns la FCSB. Deși părea a fi un transfer răsunător, mutarea s-a dovedit un eșec, pentru că fundașul nu s-a integrat la echipa „roș-albastră” și riscă să se piardă.

Răzvan Marin, depășit de nivelul de la Ajax

Andrei Ivan n-a reușit să se autodepășească după evoluțiile bune de la Euro 2019. Atacantul joacă la Craiova, echipă care încă mai speră că se poate bate pentru titlul din Liga I. Nu se poate spune că a progresat în ultima jumătate de an, cea mai optimistă concluzie în privința fiind aceea că a stagnat.

Evoluții liniare a avut și Alexandru Cicâldău, mijlocaș la CS „U” Craiova, el nereușind să semneze cu o echipă din străinătate.

Privit ca un viitor titular al naționalei mari, în linia mediană, Tudor Băluță n-a apărut încă la echipa mare a celor de la Brighton, dovedind că nu este adaptat încă rigorilor din Premier League.

Un alt fotbalist care încă n-a progresat este Ionuț Nedelcearu. În vară s-a vorbit despre interesul celor de la AS Roma pentru internaționalul român, dar fundașul evoluează încă la o echipă fără pretenții, din Rusia.

O altă mare deziluzie este legată de Răzvan Marin. Mijlocașul nu a putut participa la turneul final, pentru că se transferase de la Standard Liege la Ajax Amsterdam. A fost depășit de situație și a dispărut rapid din echipa „lăncierilor”. Foarte probabil, va fi împrumutat la o altă grupare, chiar în această iarnă

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: