Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV. S-a aflat numele noului premier! Pe cine va trimite Iohannis la Guvern (SURSE)
EXCLUSIV. S-a aflat numele noului premier! Pe cine va trimite Iohannis la Guvern (SURSE)

EXCLUSIV. S-a aflat numele noului premier! Pe cine va trimite Iohannis la Guvern (SURSE)

Klaus Iohannis trebuie să anunțe în scurt timp cine va fi noul premier care va pleca la Palatul Victoria. Potrivit unor surse politice, acesta nu ar mai fi tot Ludovic Orban, așa cum s-a vehiculat anterior, ci o cu totul altă persoană.

Ludovic Orban şi-a retras mandatul de premier desemnat, iar Klaus Iohannis a anunţat că a convocat noi consultări cu partidele politice.

În acest moment, potrviti surselor EvZ, sunt vehiculate mai multe nume de persoane care ar urma să plece la Guvern. Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu, Cătălin Predoiu sau Bogdan Aurescu sunt favoriți în cursa pentru Palatul Victoria.

Bogdan Aurescu este ministru de Externe iar în trecut a ocupat consilier prezidențial pentru politică externă al preşedintelui Klaus Iohannis. El a mai fost ministru de Externe timp de un an, în Guvernul Ponta. În aceste condiții, este puțin probabil ca PSD sau Pro România să respingă propunerea privindu-l pe Aurescu.

EXCLUSIV EvZ

În privința lui Cătălin Predoiu, acesta a fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, în Guvernele Boc, precum și în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Cătălin Predoiu, care în acest moment ocupă funcția de ministru al Justiei, acesta a afirmat că „are multe de făcut la Justiţie”. Potrivit surselor EvZ, el a respins varianta potrivit căreia i s-ar fi propus funcţia de premier, însă sursele menționate l-au indicat ca fiind posibilul înlocuitor al lui Ludovic Orban.

Ora 20.00: Decizia finală a lui Klaus Iohannis a fost Florin Cîțu, fost ministru de finanțe în guvernul Orban.