Cel mai inteligent om din lume este matematicianul australian Terence Tao, născut pe 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia, şi are un IQ de 230 de puncte. A fost considerat un copil minune de la vârsta de doi ani când a început să-i învețe pe copiii de cinci ani să scrie și să socotească.
Terence s-a născut pe 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia, fiu a doi imigranţi din Hong Kong. Tatăl său, dr. Billy Tao, absolvise facultatea de medicină în 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru. Mama, Grace, era licenţiată în astrofizică şi matematică, tot în Hong Kong.
Terence Tao (foto) nu ridică niciodată vocea şi nu e niciodată stresat. Inteligența medie este în jurul scorurilor cuprinse între 90 şi 110, iar dacă vorbim despre oameni cu abilități cognitive extraordinare ating 130 de puncte. Dar în cazul matematicianului Terence Tao vorbim de un IQ de 230 de puncte şi a fost recunoscut drept cel mai inteligent om de pe Pământ.
Pasiunea pentru matematică o avea de mic
La vârsta de zece ani, a participat cu succes la Olimpiada Internațională de Matematică, ajungând pe locul trei. Un an mai târziu, a primit locul doi și la vârsta de doisprezece ani a reușit în sfârșit să câștige competiția, făcându-l cel mai tânăr medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică până în prezent.
Talentul său la matematică era deja evident la vârsta de opt ani, când a obținut un rezultat la testul SAT de 760, dovedind că era mai inteligent decât oricare elev foarte bun. Părinții săi l-au scos rapid de la școală pe tânărul Terence Tao și l-au înscris la Universitatea Princeton, unde și-a primit diplomele de licență și master la vârsta de 16 ani.
I-au trebuit încă patru ani pentru a-și termina doctoratul, obținându-l la vârsta de ani. 20
Astăzi, este profesor la UCLA din Los Angeles, California. Datorită talentului excepțional a publicat deja 350 de articole științifice și 17 cărți.
Printre altele, Terry, aşa cum îl numesc prietenii săi, are doi fraţi şi amândoi au participat la olimpiadele de matematică reprezentând ţara lor. Unul este inginer în calculatoare şi lucrează pentru Google, celălalt, din păcate, suferă de autism, este un maestru internațional de şah, un pianist talentat şi compozitor, licenţiat în teoria muzicii şi un doctorand în matematică.
Terence Tao a învăţat să citească singur la 2 ani şi începe imediat să-i înveţe pe copiii de 5 ani. La 7 ani, ajunge în ziarele din oraşul său pentru că face îndrumări matematice elevilor de liceu, în timp ce frecventa liceul.
Merge la liceu la 7 ani. Şi programa pe computer. Tao susţine că a învăţat matematica pe cont propriu, urmărind spectacolul pentru copii „Sesame Street”. Când avea 9 ani, Terence îşi împărţea timpul între liceu şi cursuri universitare de matematică avansată, deoarece a fi cu 7-8 ani înaintea vârstei sale în învăţământ nu i se părea suficient. La 10 ani a început să câştige concursuri de matematică, devenind cel mai tânăr participant din istorie la olimpiadele matematice.
Citea benzi desenate, juca Magic şi îşi petrecea nopţile cu jocul strategic Civlization
Astăzi, Terence Tao spune că evită cu totul jocurile video pentru că devine dependent de ele şi nu se mai poate opri până nu le finalizează 100%. De asemenea, îi place latina. Este o persoană liniştită, calmă, modestă, lipsită de acele atitudini timide şi de acele dificultăţi sociale care sunt întotdeauna asociate cu geniile numerelor. Nu ridică niciodată vocea, nu este niciodată stresat sau deprimat, nu este arogant, nu este antisocial. Singurul semn special: poartă aproape exclusiv tricouri colorate. Terry este căsătorit şi au un fiu şi o fiică. Locuiesc în Los Angeles
Pe locul doi vine o femeie ca cea mai inteligentă din lume
După Terence Tao vine Marilyn vos Savant, considerată cea mai inteligentă femeie din lume, cu un IQ de 228. Scriitoare şi editorialistă, vos Savant a devenit deosebit de cunoscută în 1986, când Cartea Recordurilor Guinness a inclus-o printre cei mai inteligenți oameni de pe planetă.
Un alt geniu absolut este Christopher Hirata (foto), cu un IQ de 225. Astrofizician care predă la Institutul de Tehnologie din California, a dobândit notorietate în 1996, când, la 14 ani, a devenit cel mai tânăr câştigător al Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Doar doi ani mai târziu, Hirata ar fi început o colaborare cu NASA.
Le listă se află şi faimosul şahist rus Garry Kasparov, capabil să devină campion mondial la disciplină la doar 22 de ani. IQ-ul său este de 194 de puncte. Ocupă locul 7 în lume, pe baza IQ-ului.
Printre geniile cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat care au schimbat istoria umanităţii au fost: Albert Einstein, Isaac Newton, Stephen Hakwing, Nikola Tesla în domeniul fizicii. În chimie este obligatoriu să o menţionăm pe Marie Curie, în timp ce Johann Goethe este una dintre figurile de frunte din literatură, informează boomplay.com.