Conform BBC News, în urma unui atac aerian, a fost lovită intrarea în spitalul dintr-o zonă rurală din provincia Idlib. Imaginile arată o parte a clădirii distrusă, iar numărul victimelor nu este deocamdată clar. Organizația spune că este cel mai amre spital din zonă și că mai mult de 300 de copii se nasc aici în fiecare lună.

Nu este clar, încă, cine este autorul loviturilor aeriene. Forțele siriene, fidele președintelui Basha al-Assad spun că a fost vorba despre avioane ale coaliției conduse de SUA și sunt zeci de bebeluși morți.

Între timp, trimisul ONU în Siria a făcut un apel la Rusia să lase ONU să gestioneze coridoare sigure de ieșire din zonele aflate sub asediu în orașul Alep.

Staffan de Mistura a declarat că ONu susține astfel de coridoare, în principiu, și cere Rusiei mai multe detalii despre cum își desfășoare ei activitățile.

Circa 300.000 de oameni sunt prinși în zona controlată de rebeli, în estul orașului Alep, aflat sub bombardamente intense.

Pe de altă parte, activiștii din zonă spun că loviturile aeriene ale coaliției conduse de SUA au ucis 28 de civili într-un sat din nordul Siriei. SUA au confirmat că bombardamentele au avut loc lângă orașul Manbij, joi, și au afirmat că anchetează cele petrecute și pierderea de vieți civile.

Rusia, aliată a guvernului sirian, a anunțat joi că trei coridoare umanitare din Alep sunt deschise pentru civili și rebeli neînarmați, iar al patrulea pentru rebelii înarmați. ONU și SUA și alte agenții au primit cu precauție evstea.

„Noi sugerăm Rusiei să lase coridoarele stabilite de ei în gestiunea noastră”, a spus Mistura la Geneva.  „ONU și partenerii umanitari știu ce să facă”, a spus el. „Cum te poți aștepta ca mii de oameni să meargă pe acel coridor, când acolo se duc lupte, sunt bombardamente”, a mai spus Mistura.