Ruslana sfidează Bătrânul Continent

Ruslana sfidează Bătrânul Continent

Câştigătoarea Eurovision din 2004 şi-a lansat noul single, "Wow", care va sparge toate stereotipurile.

Cea mai cunoscuta artistă ucraineană, Ruslana, câştigătoarea Eurovision 2004, şi-a lansat recent noul single, "Wow". Producţia revoluţionează stilul artistei şi arată o Ruslana cu un look de divă pop a anilor ’80 ce poartă o bătălie fictivă între două personalităţi opuse. "Videoclipul a fost filmat într-o locaţie exotică, pe domeniul unui şantier naval abandonat din regiunea Kiev şi a fost regizat de unul dintre ce mai apreciaţi producători din Ucraina, Semen Gorov. Directorul de imagine - Brandon Cox - a lucrat şi cu Eminem, Jessica Alba, T-Pain, Chris Brown, Lil Mama, şi Linkin Park.Filmările au durat aproximativ două săptămâni şi nu au fost lipsite de incidente, având în vedere faptul că a trebuit să joc un rol dublu, videoclipul fiind realizat ca o competiţie între două personaje foarte diferite, o Ruslana băieţoasă pe un motor Harley versus o Ruslana feminină, divă glam rock a anilor ’80, mergând cu un Lamborghini strălucitor. Aceasta a însemnat o mare provocare pentru mine, dar sunt obişnuită cu situaţiile extreme. Să nu uităm că am filmat un videoclip fiind închisă într-o cuşcă plină de lupi!", a reamintit Ruslana pentru EVZ. Piesa a fost scrisă de cântăreaţă, în colaborare cu soţul ei, Oleksandr Ksenofontov, şi a fost mixată de Stites Richie, cunoscut pentru colaborarea cu Michael Jackson, Outkast sau Tupac Shakur, iar înregistrările s-au făcut în Los Angeles de către producătorul Luke Tozour.

Piesa a fost prezentată oficial în timpul celui mai mare show de dans din Ucraina ("MyDance") la care au participat 1.500 de dansatori profesionişti. Detaşare de imaginea sălbatică "Pentru mine acest nou proiect, «Wow», înseamnă un pas înainte. Am reuşit să mă detaşez de imaginea sălbatică care m-a consacrat şi acum fac tot posibilul să mă reinventez şi să-mi surprind în mod plăcut fanii. Eu mi-am propus să sparg toate stereotipurile şi să uimesc oamenii, devenind im pre - vizibilă, pur şi simplu uimitoare! Aşteptările sunt foarte mari! Plănuiesc să lansez cel de-al doilea single şi noul album cât mai curând şi să cuceresc clasamentele muzicale din toată lumea", adaugă interpreta. Versiunea balcanică a piesei a fost compusă şi aranjată de Goran Bregovic, iar o parte din melodie aminteşte acordurile din opera "Ruslan şi Ludmila". "După victoria de la concursul Eurovision, am reuşit să-mi creez un nume pe plan european, dar ambiţiile mele depăşesc cu mult vechiul continent. În 2008 am lansat ultimul meu album internaţional, semnând un contract cu casa de discuri Warner din SUA. Pe albumul respectiv au fost incluse două piese în colaborare cu T-Pain şi Missy Elliott. În 2009, am câştigat premiul «The Best Artist» la cel mai important festival de muzică din Asia - «Asia Song Festival» - eveniment ce s-a desfăşurat la Seul", subliniază Ruslana. APORT Zâna bună pentru fanul român Destinul lui Alexandru Buşă, ataşatul de presă al artistei în România, dar şi senior editor la portalul Eurovision Song Contest Today, a fost influenţat de Ruslana. Acum în vârstă de 19 ani, Alexandru a început să scrie pentru portal la numai 13 ani, după ce a urmărit-o pe Ruslana interpretând piesa "Wild Dances". El a devenit astfel cel mai tânăr jurnalist de la Eurovision şi a fost citat de publicaţiile "The Daily Mail" din Marea Britanie şi de "DV" din Islanda.

Artista din Ucraina a concertat de şase ori în România, ultima dată, în iunie anul acesta, în parcul Plumbuita din Capitală. Ruslana a susţinut un concert la invitaţia primarului Neculai Onţanu. Şi atunci cântăreaţa a interpretat piese de pe materialul discografic "Wow (I’m so Amazing)".

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul său album internaţional, "Welcome to My Wild World", a fost vândut în peste două milioane de copii şi a primit discul de platină în Belgia, Cehia, Slovacia şi Ucraina. "Este foarte greu să te menţii în topurile internaţionale. Tocmai de aceea încerc tot timpul să mă reinventez şi să-i surprind pe toţi cu noile mele piese.“ RUSLANA, cântăreaţă <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/QFEDBrgYbkM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/TXgaOTOCSuU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>