”Rezultatul de la ultimul Eurovision a fost picătura care a umplut paharul”, a spus deputatul comunist Valeri Râşkin marţi în Parlament. ”Trebuie să nu ne mai prezentăm la concurs, nu mai putem suporta această nebunie”, a afirmat un alt deputat, Oleg Nilov, de la partidul Rusia Dreaptă. ”Nu le plac cântecele noastre”, a adăugat deputatul, cântând apoi o melodie populară rusă.

Biserica Ortodoxă Rusă a apreciat prin purtătorul său de cuvânt, Vladimir Legoida, că victoria artistului travestit la Eurovision constituie ”un pas în plus spre refuzul identităţii creştine a culturii europene”.

Sute de internauţi ruşi au protestat împotriva victoriei Conchitei Wurst, postând fotografii în care apar răzându-şi barba. Câteva vedete de televiziune, divertisment sau rock din Rusia s-au fotografiat cu feţele acoperite de spumă de ras.

În schimb, alţi bloggeri şi vedete, printre care cântăreaţa de operă Anna Netrebko şi starul de varietăţi rus Filip Kirkorov şi-au exprimat solidaritatea cu Conchita Wurst. Militanţi pentru drepturile comunităţilor LGBT din Rusia au anunţat un marş al femeilor şi bărbaţilor cu barbă la Moscova, pe 27 mai.

Anul acesta, reprezentantele Rusiei la Eurovision, "Tolmachevy Sisters", au reuşit să se claseze pe locul al şaptelea, cu 89 de puncte.