Evenimentul Zilei > Actualitate > Ruşii BAT RECORDUL de timp petrecut în spaţiu
Ruşii BAT RECORDUL de timp petrecut în spaţiu

Ruşii BAT RECORDUL de timp petrecut în spaţiu

Cosmonautul rus Ghennadi Padalka, care a efectuat mai multe misiuni pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), este omul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu, depăşind vechiul record de 803 zile, 9 ore, 41 de minute şi 12 secunde, a semnalat, marţi, pentru AFP, agenţia spaţială rusă Roskosmos.

"Recordul este oficial. Ghennadi Padalka a devenit omul care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu", a declarat un purtător de cuvânt al Roskosmos, potrivit Agerpres.

Ghennadi Padalka, 57 de ani, care efectuează în prezent cel de-al cincilea său zbor spaţial, a bătut luni recordul înregistrat de cosmonautul rus Serghei Krikalev, care petrecuse în spaţiu, potrivit Roskosmos, 803 zile, 9 ore, 41 de minute şi 12 secunde. 

La revenirea pe Pământ, prevăzută pentru 11 septembrie, Ghennadi Padalka va fi petrecut peste 877 de zile în spaţiu, adică doi ani şi patru luni. 

Ghennadi Padalka a efectuat un prim sejur de 199 de zile la bordul staţiei Mir în 1998. Au urmat misiuni pe Staţia Spaţială Internaţională în 2004, în 2009 şi în 2012. A pornit din nou spre ISS la 27 martie 2015, în compania cosmonautului rus Mihail Kornienko şi a astronautului american Scott Kelly. 

Fostul deţinător al recordului, Serghei Krikalev, a fost supranumit "ultimul cetăţean al URSS". El a plecat în spaţiu drept cosmonaut sovietic şi a revenit pe Pământ după destrămarea URSS-ului în anul 1991.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: