Evenimentul Zilei > International > Rusia vrea să crească taxele vamale pentru produsele din Rusia
Rusia vrea să crească taxele vamale pentru produsele din Rusia

Rusia vrea să crească taxele vamale pentru produsele din Rusia

Federația Rusă va majora taxele vamale pentru mai multe produse provenind din Republica Moldova, după doar câteva săptămâni de la limitarea drastică a importurilor de carne, potrivit anunțului făcut de Ministerul Economiei din Rusia.

În proiectul pregătit de oficialii ruși se propune creşterea taxelor vamale la vin, carne, legume şi cereale. Inițiativa vine la scurt timp după ce Moscova a limitat drastic a importurilor de carne din Republica Moldova, justificându-și decizia prin "încălcarea normelor veterinare şi sanitare".

Acțiunile administrației de la Krelim vin ca urmare a deciziei Republicii Moldova de a semna acordul Asociere cu Uniunea Europeană, document ce prevede un acord de liber schimb, criticat de Rusia pe motiv că afectează economia federației.

Relaţiile comerciale dintre Rusia şi Republica Moldova sunt în prezent reglementate de acordul de liber schimb semnat între statele membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), care permite Chişinăului să beneficieze de un regim vamal preferenţial pentru exporturile pe piaţa rusă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: