Rusia va aplica sancțiunile impuse de ONU în Libia

Rusia va aplica sancțiunile impuse de ONU în Libia

Preşedintele rus Dmitri Medvedev și-a anunțat în această dimineață susținerea față de rezoluția Consiliului de Securitate al ONU, care autoriza intervenția militară din Libia, printr-un decret postat pe site-ul Kremlinului.

Rezoluția ONU 1973, de la votul căreia Rusia s-a abținut, în martie, autoriza intervenţia unei coaliţii internaţionale și a unei zone ”no fly”, în Libia, pentru a apăra populaţia civilă.

În decretul semnat de liderul de la Kremlin, sunt interzisetranzacțiile financiare cu regimul lui Muammar Gaddafi, cu familia acestuia sau cu acoliții liderului de la Tripoli, informează agenția RIA Novosti. De asemenea, se interzice survolarea spaţiului aerian rus de către avioanele libiene şi aeronavele cu destinaţia Libia, cu excepţia celor care transportă ajutor umanitar sau efectuează aterizări de urgenţă. Decretul prevede și că flota rusă este autorizată să inspecteze cargourile cu destinaţia sau provenite din Libia, potrivit decretului.

Sute de oameni au fost uciși, în Libia, de la începutul revoltelor împotriva regimului Gaddafi, declanșate în luna februarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenția RIA Novosti amintește că rezoluția ONU pe tema Libiei a provocat, în martie, o ruptură între Medvedev și premierul Vladimir Putin, după ce acesta din urmă a calificat textul drept ”un apel medieval la cruciade”. Președintele rus a spus că astfel de comentarii sunt ”inacceptabile” și pot provoca ”o ciocnire a civilizațiilor”.