Evenimentul Zilei > International > Rusia taie legăturile cu China. Precauții de teama coronavirusului
Rusia taie legăturile cu China. Precauții de teama coronavirusului

Rusia taie legăturile cu China. Precauții de teama coronavirusului

Legăturile feroviare între Rusia și China vor fi întrerupte, cu unele excepții, începând cu 31 ianuarie pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de agenția Tass care citează oficiali ai administrației ruse.

Singura rută pe care vor mai circula trenurile este Moscova – Beijing și retur. În prezent, rutele feroviare leagă orașele Beijing și Moscova, Suifenhe și Grodekovo, Chita și Manzhouli.

„Am optat pentru extinderea închiderii frontierei, atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule, în cinci regiuni ale Districtului Federal Orientul Îndepărtat, respectiv Regiunea Amur, Regiunea Autonomă Evreiască, regiunile Khabarovsk, Primorsky și Trans-Baikal”, a declarat vicepremierul Tatyana Golikova

În zilele următoare, oficialii ruși iau în calcul și suspendarea zborurilor între cele două țări, dacă situația o va impune. Cei mai afectați de măsurile administrației vor fi studenții chinezi care învață în Rusia și care nu vor mai avea posibilitatea să revină la universitățile în care studiază. Mulți dintre aceștia au plecat în vacanță, pentru a sărbători Anul Nou chinezesc și nu mai pot reveni.

„Vom recomanda universităților noastre să informeze studenții din China, care studiază la universitățile ruse, dar au plecat în China în vacanța de Anul Nou, că vacanța lor va fi prelungită până la 1 martie 2020”, a mai declarat Golikova.