În cursul acestei convorbiri, secretarul american al Apărării a avertizat că situaţia rămâne “periculoasă” şi a cerut încă o dată Rusiei “să pună capăt influenţei sale destabilizatoare din Ucraina”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, în documentul citat.

 

Şoigu a mai cerut Statelor Unite, în cursul unei discuţii telefonice cu omologul său american, Chuck Hagel, “să tempereze retorica” pe tema crizei ucrainene. El a condamnat, de asemenea, comentariile „provocatoare” ale SUA și NATO, exprimând îngrijorarea Moscovei față de concentarea fără precedent de trupe militare occidentale la granițele Rusiei.

“Comentând acuzaţiile lui Hagel referitoare la o aşa-zisă desfăşurare masivă de trupe ruse la graniţa cu Ucraina şi , ministrul rus i-a solicitat interlocutorului său să contribuie la temperarea retoricii”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, preluat de AFP..

Serghei Şoigu “a dezminţit categoric afirmaţiile legate de prezenţa unor grupuri ruseşti de sabotaj ruseşti în sud-estul Ucrainei”, potrivit sursei amintite.