NATO a precizat însă că implementarea proiectului acestui scut va continua așa cum s-a stabilit, relatează Agerpres.

Aamenințarea iraniană a fost printre argumentele invocate cu ani în urmă de statele occidentale pentru crearea unui scut antirachetă în Europa, acum Moscova a găsit ocazia perfectă de a combate proiectul scutului tocmai cu această idee.

Sputnik, lansat în luna noiembrie și considerat un instrument de bază al propagandei Kremlinului, a intervievat mai mulți "experți" din Europa și Iran, care au exprimat toți păreri similare cu poziția oficială a Moscovei, și anume că amplasarea scutului antirachetă afectează interesele acesteia prin crearea unei situații de dezechilibru al forțelor nucleare strategice.

Sputnik a cerut și precizări din partea purtătoarei de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, care a reafirmat că Alianța nu va renunța la proiectul scutului antirachetă și a subliniat că acesta nu este îndreptat împotriva Rusiei. 

"Amenințarea pe care proliferarea rachetelor balistice o reprezintă pentru statele membre ale NATO continuă să crească (…) Acordul-cadru (privind programul nuclear iranian) nu schimbă nimic la acest capitol", a explicat Oana Lungescu, pentru Sputnik.