O școală din estul Siberiei a fost condamnată să plătească o amendă (doar o amendă?) după ce i-a traumatizat pe copii cu simularea unei luări de ostatici, chiar în timpul orei de clasă, a raportat, vineri, cotidianul economic Kommersant.

Un veritabil scandal la nivel național a izbucnit luna trecută după ce au fost publicate înregistrări video șocante și revoltătoare în care copii de clasa a cincea se ascundeau tremurând de frică sub bănci în timp ce oameni mascați au năvălit în clasă, la ora de curs.

Școala în cauză a explicat ulterior că a organizat acest spectacol grotesc, numit și exercițiu de simulare de luare de ostatici pentru a marca „ziua solidarității Rusiei în lupta antiterorism”, zi care a fost stabilită în urma grozăviilor atacului terorist asupra școlii din orașul Beslan (Osetia de Nord).

La 1 septembrie 2004, zeci de atacatori puternic înarmați au asaltat școala, unde 1000 de oameni, din care 700 copii, care sărbătoareau începutul anului școlar, au fost luați ostatici. 186 de copii au murit în timpul intervenției forțelor de ordine, considerată haotică și neprofesionistă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE