Evenimentul Zilei > International > „Rusia şi Statele Unite S-AU ÎNŢELES că loviturile americane în Siria nu trebuie să se mai REPETE”
„Rusia şi Statele Unite S-AU ÎNŢELES că loviturile americane în Siria nu trebuie să se mai REPETE”

„Rusia şi Statele Unite S-AU ÎNŢELES că loviturile americane în Siria nu trebuie să se mai REPETE”

Rusia şi Statele Unite au căzut de acord că asupra Siriei nu trebuie să mai aibă loc atacuri americane, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Lavrov a făcut această afirmaţie cu ocazia întâlnirii cu omologul său sirian, Wallid Al-Moualem, aflat într-o vizită la Moscova, informează Interfax, citată de Reuters.

Ministrul rus de Externe a adăugat că înţelegerea ca Washingtonul să nu mai repete atacurile asupra Siriei ar fi fost „concluzia” discuţiilor pe care le-a avut miercuri cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Însă Departamentul de Stat a comunicat că Tillerson nu a exclus posibilitatea ca Statele Unite să întreprindă şi alte asemenea lovituri împotriva Siriei.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului, Mark Toner, a afirmat într-o declaraţie că „secretarul de stat a explicat că nu există noi ţinte după loviturile cu rachete, însă nu a exclus repetarea unei asemenea acţiuni.”

„El a subliniat că Rusia îşi poate folosi influenţa asupra regimului Assad pentru a crea condiţiile ca să nu mai fie necesară o altă asemenea acţiune americană.”

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: