Rusia reacționează la declarațiile lui Victor Ponta despre „a doua mare unire din 2018”: declarații iresponsabile și inacceptabile

Rusia reacționează la declarațiile lui Victor Ponta despre „a doua mare unire din 2018”: declarații iresponsabile și inacceptabile

Moscova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu declaraţiile premierului român Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat (PSD) la Alba Iulia, menţionează Departamentul de Informare şi Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, într-un comentariu postat astăzi pe site-ul oficial al MAE rus.

Din apelurile deschise ale candidatului la funcţia de preşedinte al României „de a înfăptui a doua mare unire în 2018” rezultă clar că anumite cercuri politice de la Bucureşti alimentează în continuare planuri anexioniste faţă de ţara vecină neutră şi suverană, se menţionează în acelaşi text.

Diplomaţia rusă consideră „iresponsabile şi inacceptabile astfel de declaraţii din afară în condiţiile campaniei electorale care a început în Republica Moldova”.

„Aşteptăm ca autorităţile Republicii Moldova să facă o evaluare adecvată” în legătură cu aceste declaraţii, mai spune MAE rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sperăm de asemenea să urmeze o reacţie adecvată din Bruxelles şi din alte capitale europene”, afirmă diplomaţia rusă în acelaşi text, citat de Agerpres.

''Cred că obligaţia noastră este să arătăm că suntem toţi români, că avem toţi o şansă, putem să vorbim cu adevărat despre Marea Unire, Marea Unire în Europa cu cei de pe malul stâng al Prutului. (...) Vreau, ca preşedinte, împreună cu Guvernul pe care dvs îl veţi susţine, să muncim pentru români, vreau să facem schimbarea adevărată şi să facem Marea Unire pentru România”, a declarat Victor Ponta, la Congresul extraordinar al PSD, la Alba Iulia, vineri după-amiază (12 septembrie).