Rusia, în pregătiri de război? MIŞCARE DE GENIU făcută de Putin chiar pe TERITORIUL SUA. Să fie acesta AVANTAJUL SUPREM?
Editura Evenimentul si Capital

Rusia, în pregătiri de război? MIŞCARE DE GENIU făcută de Putin chiar pe TERITORIUL SUA. Să fie acesta AVANTAJUL SUPREM?

Autor: | | 3 Comentarii | 43469 Vizualizari

Întâlnirea dintre Trump și Putin nu a liniștit apele tulburi în care se aflau relațiile dintre SUA și Rusia. Iar ultima informație confirmă acest aspect.

Rusia şi-a lichidat aproape în totalitate deţinerile de titluri ale Trezoreriei SUA, care au scăzut de la 96 de miliarde de dolari în martie la numai 9 miliarde de dolari în luna mai. Decizia a survenit pe fondul războaielor comerciale declanşate în aprilie la nivel mondial, relatează zerohedge.com, preluat de news.ro.

Datele oficiale arată că bănci centrale şi alte instituţii din întreaga lume au vândut cele mai multe titluri de Trezorerie americane după ianuarie 2016, respectiv 48,3 miliarde de dolari, probabil din cauza îngrijorării că alţii vor vinde mai întâi, amplificând creşterea randamentelor.

Vânzările au continuat în luna mai, când au fost vândute titluri de 24 de milairde de dolari, iar randamentele au atins 3,11%, cel mai ridicat nivel din 2018.

Vânzările de titluri de Trezorerie americane nu au fost o surpriză, luând în considerare creşterea puternică a randamentelor în aprilie şi mai, dar întrebarea era cine a vândut agresiv.

Contrar unor zvonuri, vânzările nu au venit din partea Beijingului, pentru că după ce a vândut titluri de 6 miliarde de dolari în aprilie, China a cumpărat apoi titluri în valoare de 1,2 miliarde de dolari în luna mai.

Japonia a vândut la rândul ei în aprilie titluri ale Trezoreriei americane de 12 miliarde de dolari, dar a recuperat în mai, când a cumpărat obligaţiuni de acest tip de 17,5 miliarde de dolari, ajungând la o deţinere de 1.048,8 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că în ultimele două luni a ajuns cumpărător net de titluri ale Trezoreriei americane.

Între timp, al treilea cel mai important deţinător, fondurile de hedging, respectiv Insulele Cayman, a cumpărat titluri de Trezorerie pentru a doua lună consecutiv, adăugând alte 5 miliarde de dolari.

În luna aprilie explicaţia a fost simplă: Vladimir Putin a lichidat jumătate din deţinerile de titluri ale Trezoreriei americane, care s-au redus cu 47,4 miliarde de dolari, la 48,7 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2008, de la 96 de miliarde de dolari în luna martie.

În timp ce preşedintele american Donald Trump a continuat să vorbească despre mai multe sancţiuni împotriva Rusiei, Putin nu s-a oprit, iar în luna mai a continuat să lichideze deţinerile de titluri ale guvernului american, care au coborât cu alte 40 de miliarde de dolari, respectiv cu 82%, de la 48,7 miliarde de dolari la doar 9 miliarde de dolari în luna mai.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate