„Rusia, pe picior de război!” Informaţiile unui general român. Strategii KGB-iste

„Rusia, pe picior de război!” Informaţiile unui general român. Strategii KGB-iste

Realizator: Dar este vreuna dintre ţări care să poată argumenta cu situaţia din interior, ca acolo nu s-a propagat epidemia, că nu au cazuri, că nu este atât de rău?

Ovidiu Nahoi: Am avut şi o asemenea tentativă, la începutul crizei. Primul a fost Donald Trump, care a spus că are şi el 15 cazuri şi se duc, că sunt nerelevante.

Am avut acelaşi tip de abordare, de la început, a Chinei, timp de vreo două luni a spus că nu se întâmplă nimic şi că nu se transmite de la om la om.

Inclusiv Organizaţia Monidală a Sănătăţii a fost convinsă să reia acest discurs în timpul vizitei la Beijing a directorului OMS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ei bine, şi Vladimir Putin, acum 3 săptămâni, afirma că Rusia a trecut foarte simplu prin criză, nu are niciun fel de problemă, în ciuda faptului că China vecină este sursa coronavirusului.

Ei bine, în toate aceste cazuri, vedem în primul rând Statele Unite este campion şi la numărul de cazuri şi la numărul de decese, cu un tragism fantastic, în mod special la nivelul statului New York, unde există o aglomeraţie foarte mare, dar şi jumătate cazurile Statelor Unite.

Avem aceeaşi situaţie în China, iată, au fost dovedite faptul că s-a acoperit numărul real de victime, iar astăzi avem deja valul doi de cazuri, care, de asemenea, este machiat.

Şi, în al treilea rând, Federaţia Rusă, care a ajuns în momentul de faţă într-o creştere exponenţială cu avertismente directe lansate chiar de preşedintele Putin, care, între timp, dispăruse şi lăsase gestiunea crizei către regiuni şi primării-

Ei bine, în momentul de faţă Rusia este în creşterea cea mai puternică, dacă vreţi, pe o pantă foarte explozivă în sus şi din nou şi aici sunt dubii privind raportările numărului de cazuri, mai ales cu acele imagini fantastice cu zeci de ambulanţe, sute de ambulanţe care aşteaptă la coadă şi 15 ore - spuneau şoferii - pentru a lăsa bolnavii în spitalele destinate coronavirusului.

Deci, este o situaţie dramatică şi pentru cetăţenii ruşi. În toate aceste cazuri s-a văzut că afirmaţii riscante, nu mai spunem de afirmaţii populiste şi tentaţia machierii adevărului nu pot să dea rezultate şi realitatea coronavirusului vine să înfrângă aceste pretenţii.

Realizator: Au fost mai multe tipuri de mesaje propagate în mediul online, legat de felul în care este transmis acest coronavirus.

Unul dintre cele mai importante fakenews-uri a fost acela că s-ar transmite prin intermediul reţelor de comunicaţii de cea mai nouă generaţie.

A avut atât de mult succes acest fake news încât, în Marea Britanie s-a ajuns ca unii oameni să iasă în stradă şi să atace lucrătorii din telecomunicaţii sau să încerce incendierea unor dispozitive de acest tip.

Aşadar, războiul informaţional este în plină desfăşurare. Îi spun bun venit în emisiune şi generalului Alexandru Grumaz, analist militar...