Evenimentul Zilei > International > În Rusia se vând PĂTUȚURI de copii în formă de LANSATOR de RACHETE
În Rusia se vând PĂTUȚURI de copii în formă de LANSATOR de RACHETE

În Rusia se vând PĂTUȚURI de copii în formă de LANSATOR de RACHETE

Rusia mereu uimitoare: pătuțul imită lansatorul de rachete BUK, considerat vinovat de doborârea avionului Malaysia Airlines.

Pe 28 septembrie, o investigație derulată de Olanda a ajuns la concluzia că zborul MH17 al Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă BUK, de fabricație rusească și trasă din estul Ucrainei, o regiune aflată în mâinile separatiștilor pro-ruși. În catastrofă au murit toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului.

Pentru fanii ruși pasionați de astfel de echipamente militare, fabrica de mobilă CaroBus din Sankt Petersburg vinde pătuțuri pentru copii în formă de lansatoare de rachete BUK, vopsite în kaki și cu steagul rusesc inscripționat pe laturi.

Baza patului poate fi ridicată pentru a imita o rachetă gata de a fi lansată, scrie The Guardian.

Pătuțul costă o mie de ruble (puțin peste 150 de euro) și face parte dintr-o gamă de mobilier intitulată „Viitorii apărători ai patriei”, care mai cuprinde pătuțuri în formă de tancuri și de avioane.

Într-un interviu acordat site-ului rusesc Fortanka, directorul fabricii a declarat:

„Nu văd ce este anormal la un astfel de pat. Unii copii devin doctori, alții brutari, iar alții soldați.”


Alte modele produse de compania CaroBus sunt ceva mai conformiste: pătuțuri în formă de corabie de pirați sau de automobil Lamborghini.

Pe site-ul fabricii și pe contul de Facebook al acesteia, mulți ruși au cănsiderat că pătuțul-lansator este scandalos. Până acum, numai zece exemplare au fost comercializate.

Regimul de la Moscova a respins rezultatele anchetei realizate de investigatorii olandezi. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a calificat ancheta drept „parțială și motivată politic”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: