După mai bine de două decenii, centrul de afaceri din Moscova are greutăți în a ocupa spațiile de birouri, în urma crizei financiare globale din 2008 și a sancțiunilor occidentale la adresa Rusiei. Birourile guvernamentale și firmele de stat ocupă o treime din clădirile de profil din orașul Moscova, companiile ruse ocupând restul de două treimi.
Ministerele vor ocupa 400.000 de metri pătrați în noua locație, în locul celor 600.000 de metri pătrați pe care îi ocupă în prezent, susține publicația moscovită. Spațiul optimizat va reduce costurile de întreținere și va descongestiona traficul în centrul Moscovei, se adaugă în articol.
Ministrul Dezvoltării Economice, Maxim Oreshkin, care supraveghează relocarea, trebuia să pună în discuție planul de lucru cu oficialii săptămâna aceasta, susține un reprezentant al guvernului care a dorit să își păstreze anonimatul.
Nu toate agențiile guvernamentale se vor muta în casa nouă din sticlă și oțel din Moscova, susține Kommersant.
Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și Ministerul pentru Situații de Urgență nu intenționează să-și schimbe sediul. Nici Ministerul de Externe și Agenția Federală a Arhivelor nu se vor muta.
Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Industriei și Comerțului și alte trei agenții guvernamentale s-au mutat la începutul acestui an.