Evenimentul Zilei > Social > Rusia, măsură fără precedent! Ce le este interzis persoanelor necăsătorite
Rusia, măsură fără precedent! Ce le este interzis persoanelor necăsătorite

Rusia, măsură fără precedent! Ce le este interzis persoanelor necăsătorite

Oficialii de la Moscova au venit cu o decizie care a pus pe jar populația Rusiei, în vederea stopării răspândirii noului coronavirus.

Ziarul Guvernamental Rossiiskaya Gazeta, citat de The Moscow Times, a anunțat, sâmbătă, că oficialii ruși au solicitat hotelurilor să le interzică persoanelor necăsătorite să se cazeze în aceeași cameră, ca o modalitate de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Mai mult de atât, unitățile hoteliere ar fi nevoite să „explice” de ce cuplurile necăsătorite au fost cazate în aceeași cameră, anunță oficiul de protecție a consumatorilor din Rusia – Rospotrebnadzor.

„Sarcina de a obține dovada statutului marital este pe deplin responsabilitatea hotelului”, potrivit Rospotrebnadzor.

Agenția federală pentru turism, Rostourism, a anunțat, însă, că cei care se vor caza în hoteluri nu vor fi nevoiți să prezinte certificatele de căsătorie.

Rusia îl condamnă pe americanul Paul Whelan pentru spionaj

Autoritatea responsabilă de protecția consumatorilor a anunțat ulterior că interdicția la cazare se referă la persoane care în mod normal nu intră în contact în viața cotidiană.

„Regulile sunt: în principal cazarea unei singure persoane, cu excepția familiilor”, a încercat să clarifice Rospotrebnadzor, adăugând „cu alte cuvinte, este recomandat ca persoanele care nu se contactează reciproc în viața de zi cu zi să nu fie cazate în aceeași cameră pentru a evita riscurile suplimentare de infecție”.

Această decizie a provocat furie în cadrul Asociației Hotelurilor din Rusia, menționând că reprezentanții hotelurilor nu au dreptul să ceară detalii privind statutul marital al oaspeților.

De asemenea, cetățenii au tunat cu privire măsurii, deoarece o asociază cu regulile din perioada Sovietică, când coabitarea era descurajată în afara mariajului.

Trump vânează pe terenul lui Putin. Ofensiva SUA în Arctica

Ministerul Sănătății a anunțat că nu încearcă să cenzureze ideea de sex în afara căsătoriei, ci să prevină răspândirea coronavirusului.

„Nu este recomandat ca oameni care nu sunt contacte apropiate să stea împreună în aceeași camera. Membrii aceleiași familii nu trebuie să demonstreze nimic”, au spus reprezentanții ministerului Sănătății.

După două luni de carantină instalată la nivelul întregii țări, Rusia a reînceput, de la 1 iunie, deschiderea treptată a hotelurilor, restarantelor și a altor afaceri din sectorul ospitalier.