În prezent, guvernul de la Kiev intensifică eforturile armate de a recupera regiunile din estul Ucrainei. În același timp, Rusia a masat 77.000 de militari de-a lungul graniței sale cu Ucraina, inclusiv tancuri moderne de luptă, sisteme de rachete și avioane de vânătoare.
"Potrivit informațiilor noastre, Rusia intenționează continuarea agresiunii armate în estul Ucrainei, dată fiind prezența militară a statului vecin în anumite zone din regiunile Donetsk și Lugansk, unde desfășoară operațiuni împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei”, conform oficialului ucrainean.
"Numai anul trecut, s-a tras asupra pozițiilor noastre din est de peste 15.000 de ori", a adăugat acesta.
Ministrul Apărării din Ucraina consideră că este posibil ca acest conflict să se transforme într-un război în toată regula, din cauza Kremlinului.
"Au masat la granița noastră 19 batalioane cu grupuri tactice din primul și al doilea eșalon, însumând peste 77.000 de militari. Grupul dispune de aproximativ o mie de tancuri, 2.300 de vehicule de luptă, peste 1.100 de baterii de artilerie și aproximativ 400 de sisteme de lansare a mai multor tipuri de rachete", a menționat ministrul.