Evenimentul Zilei > International > RUSIA lansează o OFENSIVĂ anti-occidentală, prin intermediul unui nou TRUST DE PRESĂ
RUSIA lansează o OFENSIVĂ anti-occidentală, prin intermediul unui nou TRUST DE PRESĂ

RUSIA lansează o OFENSIVĂ anti-occidentală, prin intermediul unui nou TRUST DE PRESĂ

Stația de radio și siteul Sputnik vor încerca „să contracareze propaganda SUA” și vor arăta că „fiecare are dreptul de a trăi așa cum dorește”.

Rusia a lansat un nou brand media internațional, controlat de stat, numit Sputnik, pentru a contrabalansa viziunea unipolară a lumii, promovată de „Statele Unite distructive și arogante”.

Dmitri Kiselev, care este cunoscut ca „propagandistul-șef de la Kremlin” a declarat, la Moscova, că Sputnik va coordona stații multimedia, cu 30-100 de angajași în principalele orașe străine, cum sunt: Londra, Paris, Washingyon, Istanbul și Beijing. Aceste centre vor avea producții multimedia – prorame radio și materiale pentru siteuri, în 30 de limbi, cu peste 800 de ore de program/zi, acoperind 130 de orașe și 34 de state.

„Există țări care își impun propria voință atât asupra Occidentului, cât și a Orientului”, a spus Kiselev, care este director general al trustului de presa Rossiya Segodnya, care a  „înghițit” RIA Novosti, o agenție de presă relativ independentă, la lansarea sa de anul trecut.

„Oriunde intervin aceste țări, apar războaie civile, vărsare de sânge și revoluții colorate”, a continuat Kiselev, citat de Daily Telegraph. El a dat exemplul unor țări care „au falimentat”: Irak, Libia, Ucraina, Georgia, Siria. „Mulți oameni înțeleg deja că lumea nu trebuie neapărat să considere că acțiunile americanilor sunt bune pentru toată lumea”, a explicat oficialul rus.

Kiselev prezintă o emisiune săptămânală cunoscută, extrem de agresivă și antioccidentală, la televiziunea de stat. El a precizat că Sputnik are o misiune mesianică de a oferi o „viziune unică, rusească, a evenimentelor globale, sau cel puțin o viziune a Kremlinului”.

„Rusia propune un model pentru omenire, bazat pe respect față de toți oamenii. Credem într-o lume diversă, multiculturală și avem muți aliați. Pentru a promova această viziune vom lansa acest grup media, numit Sputnik”, spune el.

Russia Today, canalul de limba engleză al Kremlinului, face deja o propagandă intensă pentru a convinge Occidentul că intervențiile armatei Rusiei în Ucraina sunt corecte și populare, în timp ce statele vestice sunt ipocrite și promovează războiul în Orientul Mijlociu.

Într-un interviu pentru RT, anul trecut, liderul rus Vladimir Putin, a declarat că acest canal de televiziune se bucură de un real succes în obiectivul său de a crea o breșă pe piața globală anglo-saxonă a informațiilor.