Evenimentul Zilei > International > Presa în VIZOR! Rusia întărește legislația împotriva ŞTIRILOR FALSE și a INSULTELOR adresate autorităților
Presa în VIZOR! Rusia întărește legislația împotriva ŞTIRILOR FALSE și a INSULTELOR adresate autorităților

Presa în VIZOR! Rusia întărește legislația împotriva ŞTIRILOR FALSE și a INSULTELOR adresate autorităților

Legislația propusă împotriva Fake News şi a lipsei de respect faţă de autorităţile statului a primit sprijinul covârșitor al deputaților aprobând la prima lectură proiectul de lege.

Una dintre legi interzice publicarea informațiilor false "importante din punct de vedere social", care "periclitează viața și bunăstarea cetățenilor", provoacă perturbări ale ordinii publice, întreruperi ale infrastructurii etc. 

Al doilea proiect de lege interzice publicarea materialelor care "insultă" statul și simbolurile sale într-un mod "obscen" . Legislația protejează Constituția, simbolurile de stat și toate ramurile autorității statului. 

Legislația nu înseamnă că cetățenii vor fi sancționați pentru că vor vorbi împotriva autorităților

O astfel de critică este o "necesitate", a spus unul dintre iniţiatorii legislației, senatorul Andrey Klishas, ​​și poate fi făcută " în orice fel, cu excepția flagrantului insultător".

Răspândirea știrilor falsificate din punct de vedere social poate duce la o amendă de până la 5.000 de ruble (75 USD) pentru cetățeni și până la 1 milion (peste 15.000 de dolari) pentru organizații. Potrivit RT, insultarea statului și a autorităților poate, de asemenea, să conducă la amenzi mari, precum şi o posibilă pedeapsă de 15 zile de detenție administrativă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.