Evenimentul Zilei > International > Rusia face manevre în Marea Neagră, în paralel cu cele ale NATO
Rusia face manevre în Marea Neagră, în paralel cu cele ale NATO

Rusia face manevre în Marea Neagră, în paralel cu cele ale NATO

Rusia a iniţiat astăzi o serie de exerciţii navale în Marea Neagră, în contextul în care, până pe 12 iulie, mai multe state membre NATO efectuează manevre similare în zonă, relatează RIA Novosti.

"Programul exerciţiilor prevede o serie de misiuni de antrenament care constau în distrugerea grupurilor navale inamice.De asemenea, este testată apărarea antiaeriană, în vederea apărării navelor militare şi a infrastructurii de coastă", explică reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Moscova a dat asigurări că aceste exerciţii militare erau programate de mult, deşi manevrele coincid cu cele organizate de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

România va participa cu două nave militare, în perioada 4-12 iulie, la exerciţiul multinaţional NATO Breeze 2014, care are loc în Marea Neagră, la manevre urmând să ia parte şi nave din Bulgaria, SUA, Turcia, Grecia şi Italia.

Statul Major al Forţelor Navale informează că dragorul maritim "Alexandru Axente" şi fregata "Regina Maria", cu un elicopter la bord, vor participa la exerciţiul multinaţional NATO Breeze 2014, care are loc în Marea Neagră, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: