Evenimentul Zilei > Economie > RUSIA extinde EMBARGOUL privind produsele EUROPENE
RUSIA extinde EMBARGOUL privind produsele EUROPENE

RUSIA extinde EMBARGOUL privind produsele EUROPENE

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă a decis să extindă embargoul introdus anterior care vizează produsele agroalimentare europene şi la măruntaiele, făinile şi grăsimile animale alături de alte produse derivate de pe urma procesării bovinelor, porcinelor şi păsărilor, scrie Agerpres.

Produsele nu erau vizate până acum de embargoul introdus de Rusia la începutul lunii august, a precizat Alexei Alexeenko, adăugând că decizia a fost luată de Rosselhoznadzor din cauza „violării normelor de securitate”.

La începutul lunii august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. Problema este că pentru anumite produse, precum carnea de porc, peştele şi fructele, produsele importate reprezintă aproximativ 30% din consumul Rusiei. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: