Evenimentul Zilei > Sport > Rusia, exclusă din toate competițiile de atletism pentru dopaj
Rusia, exclusă din toate competițiile de atletism pentru dopaj

Rusia, exclusă din toate competițiile de atletism pentru dopaj

FIA a menţinut suspendarea Rusiei, exclusă din toate competiţiile internaţionale pentru dopaj

Federaţia Internaţională de Atletism a decis vineri să păstreze în vigoare suspendarea Rusiei, exclusă din toate competiţiile internaţionale din noiembrie 2015 din cauza unui sistem de dopaj instituţionalizat. .Această decizie a venit cu 10 zile înaintea startului Campionatelor Europene, ce se vor desfăşura între 6 şi 12 august în Germania, la Berlin.

"Lumea atletismului nu se concentrează doar pe cercetări sau sancțiuni. Nu avem ca scop doar să identificăm trişorii, ci să creem un sistem, cu ajutorul căruia să protejăm atleții 'curați", a declarat Sebastian Coe, preşedinte Federaţia Internaţională de Atletism.

Atleţii ruşi pe care o comisie antidoping i-a considerat "ireproşabili" au primit însă din partea forului internaţional posibilitatea să concureze sub drapel neutru, pe listă aflându-se în acest an 72 de sportivi.

Acest mecanism de selecţie a atleţilor consideraţi "ireproşabili" a fost folosit şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, precum şi la Mondialele de Atletism de la Londra din 2017 şi în sezonul indoor din 2018.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: