Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia dezvoltă un vaccin anti-coronavirus. Primele teste pe pacienți umani sunt încurajatoare
Rusia dezvoltă un vaccin anti-coronavirus. Primele teste pe pacienți umani sunt încurajatoare

Rusia dezvoltă un vaccin anti-coronavirus. Primele teste pe pacienți umani sunt încurajatoare

Un vaccin împotriva noului coronavirus este în pregătire și în Rusia, fiind dezvoltat într-un prestigios spital militar de Ministerul Apărării al Rusiei şi de Centrul de Cercetări în Epidemiologie şi Microbiologie „Nikolai Gamaleia”.

Rusia a anunţat că a finalizat primele studii clinice pentru vaccinul pe care îl pregătește împotriva noului coronavirus, după ce au avut loc primele testări pe oameni. Urmează ca această etapă să se încheie până la sfârşitul lunii iulie.

Studiile, realizate de Ministerul Apărării al Rusiei şi de Centrul de Cercetări în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia, au început la jumătatea lunii iunie, pe un grup de voluntari cuprinzând în principal soldaţi ruşi, dar şi civili.

Primul grup, de 18 voluntari, „şi-a încheiat participarea şi a părăsit spitalul”, a anunțat  Ministerul Apărării din Rusia într-un comunicat de presă.

Principalul obiectiv urmărit print testele efectuate asupra acestui prim grup de voluntari a constat în verificarea siguranţei vaccinului şi a toleranţei corpului uman la componentele sale, conform aceleiaşi surse.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Apărării, voluntarii au mers la spital timp de 28 de zile de la vaccinarea efectuată pe 18 iunie, perioadă în care au fost monitorizați și examinați zilnic. În această perioadă, funcţiile vitale ale organismului lor au rămas „în limitele normale”, fără a fi „detectate efecte adverse grave sau complicaţii”, se arată în materialul transmis presei.

„Imunitatea lor este bună, se formează anticorpi şi sunt protejaţi împotriva coronavirusului”, a afirmat Svetlana Voltchikhina, medicul terapeut care coordonează studiile.

Un al doilea grup de 20 de voluntari care au fost vaccinaţi pe 23 iunie, se află în prezent în izolare la spital sub supraveghere medicală, se arată în comunicat.

Studiile clinice ale acestui vaccin sunt aşteptate să fie finalizate până la sfârşitul lunii iulie, a adăugat acesta. Rusia a înregistrat până în prezent 746.369 de contaminări şi 11.770 de decese asociate noului coronavirus, potrivit cifrelor oficiale date publicităţii miercuri, 15 iulie.

Și oamenii de știință din Statele Unite au înregistrat rezultate pozitive în dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Primele teste pe pacienți umani, au arătat că noul vaccin, care poartă denumirea mRNA-1237, a reuşit să declanşeze un răspuns imun cu efecte secundare scăzute la primele teste efectuate pe pacienții umani.

OMS îngrijorată pentru creșterea cazurilor de Covid: „Există riscul ca boala să revină”

Un vaccin anti-coronavirus intră în testele finale. Specialiștii sunt optimiști

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: