Rusia dezvoltă o NOUĂ TEHNOLOGIE pentru a-şi face submarinele INVIZIBILE

Rusia dezvoltă o NOUĂ TEHNOLOGIE pentru a-şi face submarinele INVIZIBILE

Un grup de specialişti de la un institut de cercetare din Sankt-Petersburg lucrează la un proiect militar care are drept scop dezvoltarea de tehnologie pentru camuflarea submarinelor ruseşti, scrie ziarul Pravda în ediţia sa electronică de limbă engleză.

Tehnologia prevede îmbrăcarea structurii submarinelor cu un sistem electronic special conceput pentru anularea semnalelor emise de sonarul unui submarin rival, reducând vizibilitatea aparatului rusesc de cel puţin trei ori.

Noua tehnologie anti-sonar, care constă în aplicarea unui strat plin de senzori peste carena submarinelor, urmează să fie finalizată în cel mult trei ani, mai scrie Pravda.

Senzorii vor capta şi determina frecvenţa semnalului transmis de radarul submarinului rival şi vor răspunde cu o frecvenţă similară, anulând-o pe cea a dispozitivului inamic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul rus a anunţat deja că va suplimenta cu 200 de milioane de ruble fondul destinat acestui tip de cercetare în condiţiile în care vrea să extindă utilizarea tehnologiei şi la crucişătoarele care fac parte din flota care deserveşte scutul antirachetă mobil al Rusiei.

Deşi ziarul Pravda descrie tehnologia rusească drept unică, autorul recunoaşte că primii paşi în acest sens s-au făcut de către Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, admiţând că şi SUA şi Marea Britanie lucrează la proiecte similare.