Evenimentul Zilei > International > Rusia desfășoară manevre militare la scară largă în Crimeea și zona fluviului Volga
Rusia desfășoară manevre militare la scară largă în Crimeea și zona fluviului Volga

Rusia desfășoară manevre militare la scară largă în Crimeea și zona fluviului Volga

O serie de manevre pe scară largă, care implică atât personalul de comandă, cât și trupe în teren, mai precis 8.200 de militari, au luat startul pe teritoriul Districtului Militar Sud al Rusiei, a informat luni agenția de știri RIA Novosti.

Exercițiile vor avea loc până sâmbătă, în 12 poligoane. Participă formațiuni combinate ale Armatei, Marinei, Apărării Aeriene și ale Forțelor Aeriene din regiunile Rostov, Volgograd, Astrakhan, Stavropol, Krasnodar și Crimeea, a declarat un purtător de cuvânt al Districtului militar sudic al armatei ruse.
Peste 2.500 de echipamente militare, inclusiv 30 de avioane de vânătoare și peste 60 de elicoptere, precum și peste 100 de tancuri și nave ale Flotei Mării Negre și ale Flotei Caspice vor participa la exerciții.
Formațiunile militare combinate menite să asigure securitatea granițelor de sud ale Rusiei vor participa la exerciții, a susține agenția de știri deja menționată.
Săptămana trecută, Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că sunt planificate peste 120 de exerciții care se vor desfășura în toată țara până la sfârșitul anului, inclusiv exercițiul comun Rusia-Belarus ” Union Shield-2019” (Scutul Unirii), care va implica până la 12.000 de militari și 950 de echipamente ale armatei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: