Exercițiile unităților marine ale Flotei Mării Negre au fost organizate în zona de tragere Opuk, de lângă orașul Feodosia.
„Peste trei mii de soldați, 12 nave și vase mai mici ale flotei, inclusiv fregata Amiral Essen, navele mici cu rachete Vyshny Volochek și Mirage, nava mare de debarcare Orsk, nave anti-mină, aproximativ 300 de echipamente militare și speciale, inclusiv sistemele de rachete Bastion, Bal, și Bereg, tunuri autopropulsate Gvozdika, transportoare blindate de personal de tip BTR-82A, precum și 30 de aeronave și elicoptere alocate în Districtul Militar Sud, au participat la exercițiile militare”, se arată în reportaj.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării din Rusia, în timpul exercițiului, pușcașii marini au efectuat exerciții de încărcare la bordul navei de acostare Orsk, fiind susținuți de aeronave, iar pușcașii marini au acostat într-o zonă neechipată a țărmului.
La sfârșitul lunii august, armata rusă a organizat  o serie de exerciții în Crimeea, timp în care 20 de elicoptere ruse au transportat pușcași marini în zona de tragere Opuk.