"Ne pregătim pentru diverse scenarii. Aşteptăm până la sfârşitul lunii (livrarea primei nave de tip Mistral) iar după aceea ne prezentăm solicitările" financiare "serioase", a declarat această sursă agenției ruse, preluată de Agerpres.

Recent, partea franceză a anunțat că ar putea să decidă, în viitorul apropiat, prelungirea cu trei luni a termenului pentru livrarea de nave de război “Mistral” Rusiei, potrivit unui oficial rămas anonim din una dintre structurile care se ocupă de cooperarea tehnico-militară dintre cele două ţări, informează Interfax.

Anterior, vicepremierul Dmitri Rogozin a anunţat că partea rusă a primit o invitaţie oficială de a veni la 14 noiembrie în Franţa, pentru ceremonie de predare către Rusia a primei nave purtătoare de elicoptere din clasa “Mistral”. Însă, a doua zi după această declaraţie ministrul de finanţe al Franţei, Michel Sapin, a subliniat că toate condiţiile care i-ar fi permis Franţei să livreze nava “nu au fost deocamdată întrunite”, amintește Agerpres.

Ministrul apărării al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a anunţat că preşedintele Francois Hollande va lua până în noiembrie o decizie pe marginea livrării de nave “Mistral” părţii care a făcut comanda.

“Rosoboronexport” şi compania franceză DCNS au semnat un contract pentru construirea a două nave de război “Mistral” în iunie 2011. În septembrie, preşedintele Franţei a anunţat că decizia finală privind livrarea de nave “Mistral” Rusiei va fi luată la sfârşitul lui octombrie şi va depinde de evoluţia situaţiei din Ucraina. Francois Hollande a precizat că principalele momente în luarea deciziei vor fi respectarea regimului de încetare a focului şi acordului politic dintre părţile aflate în conflict în Ucraina.