Evenimentul ZileiInternationalRusia „blindează” zona arctică folosind o cupolă de apărare aeriană

Rusia „blindează” zona arctică folosind o cupolă de apărare aeriană

Rusia „blindează” zona arctică folosind o cupolă de apărare aeriană
Comandantul șef al Flotei de Nord a Rusiei, vice-amiralul Aleksandr Moiseyev, a declarat într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, oficiosul Ministerului rus al Apărării, că se intenționează crearea unei cupole antiaeriene în partea rusă a zonei Arctice, în anii următori.

Proiectul va fi implementat după ce toate diviziile militare din regiune vor primi sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400.
„Zona Arctică va fi protejată de orice fel de atac aerian al inamicului, inclusiv cu aeronave, rachete de croazieră sau rachete balistice”, a declarat domnul Moiseyev.
Acesta a adăugat că, în timp ce rezolvă problemele de securitate, militarii „continuă să exploreze și să studieze în mod activ zona Arctică” pentru a crea acolo infrastructura militară necesară, inclusiv sisteme de iluminat de înaltă tehnologie care operează în aer, pe apă și sub apă.
Vorbind despre planurile sale pentru anul viitor, Moiseyev a declarat că personalul flotei va participa în continuare la dezvoltarea de noi arme și echipamente, precum și la testarea celor mai noi nave.
„Un alt domeniu al activității noastre este siguranța mediului și curățarea teritoriilor arctice de deșeurile rămase acolo din perioada sovietică”, a declarat vice-amiralul.


Accesează: