Rusia amenință din nou Republica Moldova după învestirea noului Guvern. Maria Zaharova: „Este împinsă pe calea Ucrainei“

Rusia amenință din nou Republica Moldova după învestirea noului Guvern. Maria Zaharova: „Este împinsă pe calea Ucrainei“ Sursa foto: Arhiva EVZ

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova a declarat că este sigură că atitudinea antirusească a autorităților de la Chișinău nu se va schimba. Maria Zaharova a avertizat că țara vecină o ia pe urmele Ucrainei.

Rusia amenință din nou Republica Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova a declarat că nu se așteaptă ca noul Guvern de la Chișinău, care a primit joi votul de învestitură, să își schimbe „retorica antirusă“. Maria Zaharova a ținut să avertizeze din nou autoritățile din țara vecină că o iau „pe urmele Ucrainei“.

„Am urmărit îndeaproape formarea noului guvern al Republicii Moldova. Am observat că acest proces a fost însoţit de o creştere fără precedent a retoricii antiruseşti din partea autorităţilor de la Chişinău, pe baza unor informaţii neprobate despre un presupus plan rusesc de destabilizare a situaţiei din ţară, primite de la Kiev”, se arată într-o postare de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

Doar o cosmetizare

Maria Zaharova a mai declarat că este puțin probabil ca „atitudinea“ autorităților de la Chișinău să se schimbe în următoarea perioadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă ne uităm la noua componenţă a cabinetului de miniştri din Moldova, devine clar că schimbările din acesta sunt mai mult de natură cosmetică. Unsprezece dintre cei cincisprezece membri ai acestuia şi-au păstrat posturile. Prin urmare, din păcate, este puţin probabil ca direcţia Chişinăului în ceea ce priveşte Rusia să se schimbe”, a mai declarat Zaharova, potrivit news.ro.

Planul Rusiei

În urmă cu câteva zile, Maria Zaharova, a declarat că vinovat pentru situația tensionată din Republica Moldova este președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și că acesta încearcă să implice statul vecin într-o confruntare „dură” cu Rusia.

Liderul de la Kiev a dezvăluit la summitul Consiliului European că a primit informații despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de „distrugere” a Republicii Moldova.

Maia Sandu a confirmat că Volodimir Zelenski a informat-o despre acest presupus plan. Reacția Rusiei a venit imediat. Autoritățile de la Moscova au susținut că informațiile despre care a vorbit Volodimir Zelenski sunt „pură ficțiune“.