Parlamentarul Vasili Piskarev a declarat vineri că o investigație parlamentară a ajuns la concluzia că postul Deutsche Welle, finanțat de statul german, le-a cerut rușilor să participe la un protest neutorizat în vara aceasta, potrivit site-ului parlamentului.

Conducerea DW a respins orice acuzație de partizanat politic: „După consultarea directorului și efectuarea unei anchete proprii, conducerea a ajuns la concluzia că relatările DW din Rusia au fost ireproșabile… Ea respinge orice afirmație că DW s-a amestecat în afacerile interne ale Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al conducerii din Berlin a postului.

Președintele comitetului de conducere, Karl Juesten, un episcop catolic, a declarat că DW așteaptă ca autoritățile din Rusia să permită tuturor corespondenților săi „să transmită liber și fără constrângeri”.

Piskarev a declarat că o investigație parlamentară va cerceta și dacă posturile de stat britanic – BBC, și american – Radio Liberty, au încălcat legea electorală rusă.

Moscova a mai folosit și în trecut legislația care reglementează activitatea media pentru a amenința diverse organe de presă străine cu expulzarea, ca represalii pentru măsurile luate de guvernele străine la adresa propriului trust, Russia Today.