Evenimentul Zilei > International > Rusia, acuzată că se implică în campania electorală din Franța
Rusia, acuzată că se implică în campania electorală din Franța

Rusia, acuzată că se implică în campania electorală din Franța

Candidatul prezidențial Emmanuel Macron este o țintă a știrilor false și a hackerilor ruși, în campania sa electorală, a declarat, ieri, un oficial al partidului său

Secretarul general al formațiunii En Marche! (În marș – n.r.), Richard Ferrand, susține că presa controlată de guvernul din Rusia, Russia Today și Sputnik, publică știri false despre candidatul independent cu doctrină de centru, pentru a schimba percepția opiniei publice în ceea ce-l privește.

Macron a crescut mult în sondajele de opinie, în ultima vreme, și ar putea câștiga alegerile programate pentru luna mai. În primul tur de scrutin, Marine Le Pen, candidatul formațiunii Frontul Național, s-ar clasa pe primul loc, cu 26%, în timp ce Emmanuel Macron ar obține 22%, iar Francois Fillon, candidatul de centrudreapta, 21%.

Candidat pro-UE

Ferrand a afirmat că Macron, care este pro-european, ar fi o țintă a rușilor, pentru că sprijină o Europă unită, care să aibă un rol major în politica internațională, inclusiv în fața Moscovei.

Sputnik a difuzat un interviu cu un parlamentar francez, care- l acuza pe Macron, fost bancher de investiții, că este „agent al marelui sistem bancar american”, material preluat și de postul Russia Today.

„Cele două mijloace de informare difuzează zilnic știri false, care sunt preluate, citate și influențează procesul democratic”, a spus Ferrand.

Atacuri cibernetice

Co n form sursei citate, campania lui Macron a fost lovită de „sute, mii de atacuri” în mediul online, din locații aflate în Rusia. Cerând guvernului să prevină interferența străinilor în campania electorală, Ferrand a amintit atacurile rușilor în campania din SUA. „Americanii au trăit asta, dar și-au dat seama prea târziu”, a mai spus el.

Ministrul francez al Apărării, Jean Yves Le Drian, a promis, luna trecută, că va crește resursele armatei în lupta contra atacurilor cibernetice, subliniind că Franța nu este mai puțin vulnerabilă decât SUA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: