Rusia a organizat primul zbor de testare a avionului de luptă Su-57, după ce a fost modernizat

Rusia a organizat primul zbor de testare a avionului de luptă Su-57, după ce a fost modernizat Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia a organizat primul zbor de testare a avionului de luptă modernizat din generația cinci Su-57. Rușii au îmbunătățit recent aeronava.

Avionul de vânătoare modernizat de tip Su-57 a efectuat recent primul zbor.

Rușii și-au îmbunătățit aeronavele de luptă

Primul zbor de testare a avut loc pe aerodromul Institutului de Cercetare „M.M. Gromov”, la 21 octombrie, potrivit biroului de presă al Uniunii Corporațiilor Aviatice. Zborul s-a desfășurat fără probleme și a durat 56 de minute.

Aeronava a fost pilotată de pilotul de încercare al Biroului de Proiectare „Suhoi”, Serghei Bogdan, Erou al Federației Ruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uniunea Corporațiilor Aviatice a susținut că pe parcursul zborului a fost testat inclusiv sistemul echipamentelor de bord cu funcționalitate extinsă, asistență inteligentă pentru echipaj și posibilitatea folosirii unui spectru larg de tipuri de arme.

Noul avion de vânătoare Su-57 este conceput să distrugă toate tipurile de ținte aeriene, în lupte de la distanță și de la apropiere, dar vor putea lovi și țintele terestre sau de la suprafața apei. Primul zbor al acestui tip de avion a avut loc pe 29 ianuarie 2010. Avionul Su-57 a fost dezvoltat de compania Sukhoi și este produs la Întreprinderea de aviație din Komsomolsk pe Amur.

Care sunt particularitățile avionului de vânătoare

Viteza supersonică de croazieră și amplasarea armamentelor în interiorul fuselajului se numără printre particularitățile aparatului de zbor.

Reprezentanții ruși au anunțat că primele avioane Su-57 vor fi produse în versiunea de serie, dar cu motoare pentru prima etapă din generația anterioară. Motoarele pentru etapa a doua (Produs 30 al Corporației întrunite constructoare de motoare, ODK), care vor asigura viteza supersonică de croazieră a avionului Su-57, au început testele în luna decembrie 2017.

Se estimează că, până la sfârșitul anului 2024, militarii ruși vor primi 22 de avioane de acest tip. Până în anul 2028, este planificată producerea a 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea, cu care vor fi dotate trei regimente de aviație.

Acest tip de avion a fost deja folosit în Siria, dar și în războiul din Ucraina, potrivit defenseromania.ro.