Rusia a lansat cu succes un satelit militar

Rusia a lansat cu succes un satelit militar

După trei săptămâni de amânare, cauzate de eşecul rachetei Proton-M, Rusia a lansat astăzi cu succes un satelit militar, a anunţat agenţia spaţială Roskosmos. Satelitul militar trebuia să fie lansat iniţial pe data de 31 august.

Satelitul, lansat "în interesul ministerului apărării", a atins orbita la 9 minute de la decolarea sa de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a precizat agenţia rusă într-un comunicat, preluat de postul France 24.

Racheta urmează să se separe de etajul său superior "Briz-M" la 7.48 GMT, o operaţiune delicată care a eşuat în trecut, a adăugat Roskosmos.

Roskosomos a fost nvoită să suspende temporar, luna trecută, toate lansările de rachete Proton-M echipate cu un etaj superior "Briz-M", după ce a pierdut un satelit de telecomunicaţii, la 18 august.

Ne puteți urmări și pe Google News

După doar şase zile, un vas cargo Progress care transporta mai multe tone de echipamente şi alimente pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) s-a prăbuşit, la mai puţin de şase minut după decolarea de pe cosmodromul Baikonur, în urma unei defecţiuni a motoarelor. Centrul rus pentru controlul zborurilor spaţiale anunţa atunci că nu este necesară evacuarea echipajului de pe ISS.

Acesta a fost al doilea incident suferit de industria spaţială rusă în decurs de o săptămână.