Evenimentul Zilei > International > Rusia a instalat rachete sol-aer (SAM) S-400 Triumf pe insula Sashalin
Rusia a instalat rachete sol-aer (SAM) S-400 Triumf pe insula Sashalin

Rusia a instalat rachete sol-aer (SAM) S-400 Triumf pe insula Sashalin

Rusia a instalat rachete sol-aer (SAM) S-400 Triumf, cel mai avansat sistem de apărare antiaeriană de care dispune, pe insula Sahalin, din Extremul Orient Rus, relatează RUSSIA TODAY, RT.

Sistemele se află în stare de luptă, mai anunţă RT, potrivit unui comunicat remis de Serviciul de presă al Districtului Militar Estic. Sistemele de apărare antiariană, rachetele sol-aer (SAM) S-400 Triumf, au fost poziţionate pentru apărarea spaţiului aerian al regiunii Sahalin, se mai specifică în comunicat.

Cu acest prilej, a fost organizată o ceremonie oficială de inaugurare a sistemelor de apărare antiariană, rachete sol-aer (SAM) S-400 Triumf. General-locotent Vladimir Kravcenko, comandantul Forțelor Aerospaţiale Ruse și Apărare Antiaeriană a verificat starea de luptă a acestor sisteme.

„După ceremonia oficială de inaugurare, sistemele de apărare antiaeriană, rachetele sol-aer (SAM) S-400 Triumf au fost poziţionate pentru apărarea spaţiului aerian al regiunii Sahalin”, se mai precizează în comunicatul Serviciului de presă al Sistrictului Militar de Estic, citat de Agenţia de presă Interfax. De asemenea, S-400 au participat la antrenamente pentru a respinge un atac aerian simulat al unui inamic convenţional.

La sfârșitul lunii ianuarie, presa rusă a anunţat că S-400 Triumf au fost instalate în regiunea Samara, din Rusia, sistemul fiind în stare de luptă.(www.russian.rt.com – 24 februarie)/vdraguta/czaharia