Evenimentul Zilei > International > Rusia a început astăzi cele mai mari manevre de apărare antiaeriană în vestul țării
Rusia a început astăzi cele mai mari manevre de apărare antiaeriană în vestul țării

Rusia a început astăzi cele mai mari manevre de apărare antiaeriană în vestul țării

Federaţia Rusă a început astăzi cele mai mari manevre de apărare antiaeriană din vestul ţării, la frontierele sale cu Europa, au informat agenţiile ruse de presă.

Pentru prima dată în istorie, Rusia a reunit într-un singur loc, poligonul Kapustin Iar (Astrahan), toate forţele sale terestre de apărare antiaeriană din Districtul Militar de Vest şi detaşamente ale Flotei Nordului, a informat agenţia ITAR-TASS, preluată de Agerpres.
Noile manevre vin la doar câteva zile după încheierea unor ample exerciții militare organizate în centrul și vestul țării, în paralel cu desfășurarea de trupe în Crimeea. 
Manevrele au avut la bază secenariul unei amenințări la adresa securității naționale.
„Este vorba de cele mai mari manevre de apărare antiaeriană din Districtul Militar de Vest”, a subliniat purtătorul de cuvânt al acestui grup de forţe, Oleg Kocetkov. La manevre participă aproximativ 3.500 de militari şi peste 1.000 de unităţi de armament din toate regiunile ruse integrate în Districtul Militar de Vest.
Moscova a lansat acum două zile o rachetă balistică intercontinentală de ultimă generaţie RS-12M Topol de la poligonul Kapustin Iar, unde au început astăzi manevrele de apărare antiaeriană, potrivit aceleiaşi surse.