Evenimentul Zilei > International > Rusia a DEZVĂLUIT salariul lui Vladimir Putin. Ce VENITURI OFICIALE a încasat liderul de la Kremlin anul trecut
Rusia a DEZVĂLUIT salariul lui Vladimir Putin. Ce VENITURI OFICIALE a încasat liderul de la Kremlin anul trecut

Rusia a DEZVĂLUIT salariul lui Vladimir Putin. Ce VENITURI OFICIALE a încasat liderul de la Kremlin anul trecut

În contextul în care numele lui Vladimir Putin a apărut în scandalul Panama Papers, Kremlinul a decis să publice ce sumă a încasat Vladimir Putin în cursul anului 2015. Datele oficiale au fost publicate în revista Der Spiegel.

Potrivit informaţiilor oficial,  Vladimir Putin a avut în anul 2015 salariul de 8,9 milioane de ruble, adică aproximativ 119.000 euro, ceea ce înseamnă că liderul de la Kremlin a primit lunar 9.916 euro, relatează Mediafax.

Se pare că salariul președintelui rus a crescut de anul trecut. Tot datele oficiale furnizate de Kremlin arată că, în anul 2014,  Vladimir Putin a câştigat 7,6 milioane de ruble, adică 101.000 euro.

O rețea de afaceri secrete off-shore și împrumuturi uriașe de două miliarde de dolari conduce la președintele rus Vladimir Putin, scrie The Guardian, făcând referire la dezvăluirile de senzație făcute sub numele de Panama Papers. O dezvăluire fără precedent a unor documente secrete arată că banii aceștia au făcut ca cercul apropiaților lui Vladimir Putin să fie incredibil de bogat.

Documentele sugerează, scrie presa internațională, că familia lui Putin a beneficiat de acești bani, iar această avere imensă este, de fapt, a sa, nu a prietenilor.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reacţionat după ce numele său a fost implicat în cazul scurgerii de informaţii Panama Papers. Liderul de la Kremlin i-a contrazis pe jurnaliştii care au descoperit cum partenerii săi de afaceri au ascuns miliarde de dolari în bănci şi companii-fantomă.