Evenimentul Zilei > Justitie > Rușanu face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre perioada în care a fost închis: „Este foarte greu, trebuie să te ții foarte tare să reziști”
Rușanu face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre perioada în care a fost închis: „Este foarte greu, trebuie să te ții foarte tare să reziști”

Rușanu face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre perioada în care a fost închis: „Este foarte greu, trebuie să te ții foarte tare să reziști”

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Rușanu, a făcut declarații, la Antena 3, despre dosarul în care a fost anchetat și ținut în arest timp de patru luni de zile.

Magistrații Curții de Apel București au decis că Rușanu a fost ținut pe nedrept în arest, timp de patru luni de zile.

”În momentul în care am introdus administrarea specială la Astra (…) toți au fost de acord, BNR-ul, Ministerul de Finanțe, Guvernul și atunci am luat decizia. Replica a venit a doua zi, când președintele României la acea dată a ieșit pe post și a spus că ASF-ul este o cloacă în care sunt toate soțiile politicienilor, sunt niște incompetenți acolo, nominalizați Rușanu-Daianu, și celebra frază: cred că au băgat Astra într-o procedură incorectă. Dacă au făcut acest abuz, cei care au făcut abuzul trebuie să suporte consecințele. A doua zi am fost chemat la DNA și s-a extins ancheta și la mine”, a declarat fostul președinte ASF.

”Este foarte greu și trebuie să te ții foarte tare să reziști. E foarte greu. Când eram acolo am fost și cu oameni reținuți pentru infracțiuni pe drept comun, și cu medici, procurori, judecători”, a declarat Dan Radu Rușanu, în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

”Mi se spunea, cât va fi Băsescu președinte nu îți va da drumul de aici”, a mai spus Dan Rușanu.

După ce a fost trimis în judecată, la doi ani de la arestarea preventivă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au achitat pe motiv că fapta nu există. Judecătorul au decis că acuzaţiile sunt nefondate.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News