Valeri Spridonov în vârstă de 33 de ani se pregătea pentru primul transplant de cap din lume, o operţie chirurgicală complexă care urma să fie efectuată de profesorul Sergio Canavero, supranumit şi Dr. Frankenstein.

Între-timp, controversatul medic italian îşi desfăsoară exeperimentele în China, unde autorităţile i-au alocat fonduri substanţiale pentru studiile sale.

Rusul, care a devenit faimos după ce s-a oferit drept cobai pentru primul transplant de cap din lume, trăieşte acum o frumoasă poveste în Florida, unde s-a stabilit împreună cu soţia sa Anastasia Panfilova. Cei doi au de puţin timp şi un fiu.

Spiridonov care este un expert IT, a lucrat doi ani alături de medicul Canavero, a acceptat propunerea acestuia de a fi primul om care beneficiază de u  transplant de cap. Între-timp însă, Canavero a ales să folosească un voluntar chinez pentru acest experiment.

Se pare că rusul s-a răzgândit asupra intervenţiei chirugicale, după apariţia în presa de specialitate a unor materiale care descriau complicata operaţie ca fiind imposibilă în prezent, scrie dailymail.co.uk.

 

 

Te-ar putea interesa și: