Liberalii dau astăzi testul măcelăriei lui Ponta

Liberalii dau astăzi testul măcelăriei lui Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta lansează de câteva zile către liberali mesaje al căror unic scop este să producă o falie între Crin Antonescu şi partidul său.

În termeni pretenţioşi, Victor Ponta aplică liberalilor principiul  ”divide et impera”. În termeni vulgari, prim-ministrul supune liberalii testului măcelariei.

”Câinele nu pleacă de la măcelărie” este principiul pe care mizează Victor Ponta în strategia pe care a pus-o la cale. De câteva zile acesta le transmite liberalilor de pe funcţii publice că îşi vor păstra toţi poziţiile chiar dacă liderul lor, Crin Antonescu, va decide să rupă USL şi să pornească pe cont propriu în cursa pentru Cotroceni.

Miza nu sunt funcţiile din Guvern sau finanţările pentru baronii locali, aşa cum pare la prima vedere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ponta dă testul măcelăriei cu miile de liberali din teritoriu care au ocupat pe criterii politice funcţii în toate instituţiile publice, de la posturile de directori în şcoli, până la cele de şefi la ”Protecţia Consumatorilor” sau orice altă poziţie ocupată în urma negocierilor dintre PSD şi PNL.

Vorbim de mii de liberali care au de ales între următoarele opţiuni.  Îşi păstrează acum funcţiile, provocând o rebeliune împotriva lui Crin sau susţin ruperea USL şi pleacă singuri din orice formă de guvernare, cu speranţa că vor avea acces la o felie şi mai mare din ciolanul resurselor publice după ce Crin Antonescu ajunge preşedinte.  

Stau la măcelăria lui Ponta sau pleacă toţi pentru a-l susţine pe Antonescu să preia el măcelăria cu totul.

Aşadar, întrebarea cheie pentru fiecare liberal care a primit mesajele lui Ponta este cine va ajunge, până la urmă, stăpân pe  măcelărie.  Dacă Ponta rămâne să decidă cui dă oase de ros, trag lozul câştigător cei care răspund acum apelului său.

Ce le garantează însă că, după ce fracturează PNL şi tranşează conflictul cu Antonescu în favoarea lui, Ponta mai are vreun motiv să-şi respecte cuvântul?

Dacă Antonescu reuşeşte să ocupe o poziţie care să-i permită coagularea altei majorităţi, au mai mult de câştigat cei care pleacă acum de la măcelărie, pentru că se vor întoarce la oase mai multe şi mai mari.

Pe fotografia acestei zile, Ponta are majoritatea necesară pentru a putea păstra controlul asupra guvernării, ceea ce înseamnă că alegerile pentru şefia statului sunt momentul în care vor tranşa lucrurile.

Crin Antonescu este deja angajat din plin în bătălia pentru Cotroceni, cu mesaje care ţintesc clar către orizontul unui tur doi de scrutin, în care s-ar confrunta cu un candidat susţinut de PSD. Privind către acest orizont a lansat Crin Antonescu abila comparaţie între PSD şi funcţionarul corupt care cere şpagă la ghişeu, expunând  cartea pe care va miza atunci.

Strategia lui Crin Antonescu este să încerce să convingă electoratul că poate să devină, în turul doi, opţiunea preferabilă pentru toţi cei care au convingerea că PSD este un partid al corupţilor, un ”organism omnivor”, cu ADN comunist, capabil să devoreze orice instituţie a statului de drept sau principiu democratic elementar.

Succesul lui Antonescu depinde de abilitatea de a demonstra, până atunci, că nu mai este liderul politic care a organizat lovitura de stat şi a introdus în Guvern sau Parlament personaje ca Relu Fenechiu şi Gigi Becali.  

Citiţi mai mult:
  • Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată
  • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România
  • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!